Aktuellt i extremsport världen 2024

Publicerat av Evelina Rönnbäck den

Hoppas ni alla haft en bra start på nya året. Vi ser fram emot 2024 och med det sagt skulle vi vilja passa på att slå ett slag för spännande event, tävlingar och happenings som kommer ske här framöver. Vi laddar såklart för ett händelserikt och actionfyllt år.

Tycker du om att kika på tävlingar i freestyle- och freerideåkning? Äntligen är säsongen för det igång! Freeride World Tour, X-games och Natural Selection är några tävlingar att hålla koll på. Redan 27:e januari startar touren i Freeride World Tour, X-games hålls mellan 26-28 januari i Aspen och duellerna för Natural Selection startar senare delen av februari och 10-17 mars körs finalerna i Revelstoke.

I Sverige arrangeras både mindre och större tävlingar för skid- och snowboardåkare. Både för dig som elitsatsar, men också för dig som helst vill tävla som en hobby. Den 6-8 maj arrangeras än en gång NM i Riksgränsen – som också är en Freeride World Tour Qualifier. Den 18-20:e april kan du vara med i Ride The Cow i Hemavan under tävlingsdagarna i Kobåset.

Det är såklart alltid spännande med OS, i år arrangeras fjärde upplagan av världsungdoms-OS i Gangwon, Sydkorea mellan den 19 januari till den 1 februari. Där kommer vi bland annat hitta vintergrenar som puckelpist, freestyle i snowboard och skidor mfl. Läs mer om vilka svenska vi skickar här!

Progression är Svenska Skidförbundets satsning för att stötta tjejer- och ickebinära inom snowboard och freeski. I år kommer Progsession arrangera All Girls Ride Days i Hammarbybacken, Stockholm den 21 januari och i Bräntberget, Umeå den 3 februari. Bara att dyka upp, ingen föranmälnings brhövs. Den 1-4 februari körs Rookie Camp i Funäsparken, för de mellan 12-16 år. Den 20-23 mars hålls ännu ett camp i Funäsparken då enbart för tjejer- och ickebinära. Mer info hittar ni på Progsessions Instagram här!

I Paris körs sommar-OS igång den 26 juli till den 11 augusti. Många spännande grenar för den extremsportande kommer finnas med i årets tävlingar, bland annat BMX, Mountain Bike, Skate, Break dance, Klättring och vågsurf. En annan kul nyhet kring OS är att i år, för första gången i historien, kommer ha lika många män som kvinnor som är bland de tävlande.

På surf-fronten körs som vanligt World Surf Leauge, där fönstret är mellan april till oktober och där eventen hålls i Australien, Sydafrika, USA, Portugal och Brasilien. I Sverige kan vi tagga till för SM, när och var det blir vet vi inte ännu, men håll utik på Swedish Surf Association för datum och plats.

Inom skate-scenen brukar det vara en hel del som händer, speciellt under sommarmånaderna. Redan i mars drar Skateboard Cupen igång. Sen har vi SM och Go Skatebording Day att se fram emot. Vill du veta mer om vad som händer inom skatebording i sverige spana in skateboardsgymnasiets Instagram @grymt_coolt här!

Jag hoppas att ni är lika taggade som jag på allt står på agendan. Och skulle det vara något som du tycker vi på X3MG bara måste dela med oss till andra om så är det bara att höra av sig. Antingen i en kommentar här nedan, via vår Instagram: @x3mgirls eller mail: info@x3mg.com


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *