Varför X3M sport?

Publicerat av Sara Kingdom den

Nu tänkte jag att jag skulle berätta varför jag valt att fokusera på just extrema sporter.

Extrema sporter kan anses vara farliga, bara för våghalsar, idioter eller redan ”tuffa” människor. Faktum är att sporten är för alla och genom övning och tid kan vem som helst bli bra på det. Jag tycket det är super att många av dessa sporter kan utövas ute i det vilda men också inomhus och det går även att träna i grupp så som ensam. Det jag tycker är det allra bästa är den otroligt härliga och stöttande gemenskapen. Jag har stött på den här gemenskapen överallt i Europa där din nivå inte spelar roll utan man hyllas för sitt slit, vilja och utveckling. Vem vill inte ha en sån grupp att umgås med.

Nu spekulerar jag bara men detta tror jag beror på att de extrema sporterna har ett visst farlighets aspekt vilket gör att man respekterar varandra och pushar inte andra till att göra tricks över deras kapacitet då det enkelt kan leda till skador.

Jag har aldrig lärt känna mig själv så bra som efter att jag börjat klättra bouldering.

Jag har länge varit intresserat av många av dessa sporter, klättring, snowboard, surfing, skateboarding, Downhill. Det ser ju så förbaskat roligt ut och ska väl inte ljuga, det ser väldigt coolt ut med. Men att köpa utrustning för minst 1000 kr som barn innan jag ens provat och vet ifall det var något för mig fanns aldrig på kartan. De pengarna hade jag inte att lägga ut och är man uppvuxen med föräldrar som inte sportar kan det kännas omöjligt att få in foten att prova på. Det kanske inte bara kännas dyrt utan också läskigt. Gör du fel eller ramlar kan du göra illa dig rejält om du har otur. Därför är det viktigt att ha en trygg plats där vi kan prova på, lära oss teknik, känna oss bekväma att göra fel och utvecklas. Känna att det finns en gemenskap bakom och andra precis som oss. Inte bara har extrema sporter visat att självförtroendet höjs utan man lär känns sig själv på ett helt nytt sätt också. Helt plötsligt vågar man ta chanser i vardagen och man har bättre kontroll över kroppen. Sen får man ny hobby på köpet där man får vara aktiv och träffa likasinnade sköna människor. Vad kan vara bättre än det?

Vad händer ifall vi inte skapar dessa tygga platser för oss att komma igång?

De allra flesta historier jag hör börjar med att ett gammalt ex har introducerade sporten och efter att förhållandet tog slut så levde gnistan för sporten kvar. Detta hände även mig med skateboarding och jag var då 26 år. Tänk om jag hade hittat likasinnade tjejer när jag var ung. Inte ska vi tjejer behöva skaffa en pojkvän för att börja. Därför tycker jag det är så otroligt viktigt att vi världen över ser till att det finns möjligheter för att alla sorters tjejer ska få pröva. Vissa kommer älska det, andra kommer känna att detta var inget för dom och för några kanske det blir deras karriär.

Så där har du det, några eller kanske många anledningar till varför jag valt att fokusera på just X3M sport och jag hoppas verkligen med hjälp av denna sida och er att vi kan växa som individer och grupp. Tagga igång varandra och ge fler tjejer plats.

Ta hand om dig & kör hårt!


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *