Åka snowboard, hur svårt kan det va?

Publicerat av Sara Kingdom den

Vintern har äntligen anlänt. Backarna blir pistade och liftarna drar igång i år, till viss del i alla fall . Kan knappt bärga mig tills jag får snöra på mig skorna, knäppa fast brädan och åka utförs igen.

Som liten på mina sportlov åkte jag mycket slalom tills då jag blev 10 år gammal och insåg att de där med två skidor inte riktigt var något för mig. Jag fixade nämligen inte att svänga runt och det blev allt för ofta störtlopp skrikandes nerför. Kanske en rolig syn för andra men för mig blev det lite av en traumatiserad upplevelse. Vid ett tillfälle fastade jag sittande i störtlopps läge och kunde inte få stopp. Framför mig en sväng och ett brant stup. Det gick bra. Hade en pappa som slängde sig efter mig och räddade mig.

Nästa vintersäsong var jag tillbaks i backen. Livrädd men inte skulle jag låta den upplevelse och känslan besegra mig. Jag älskade ju att vara ute med mina vänner och åka. Så jag tvingade mina föräldrar att gå med på att hyra snowboard till mig. Tänkte lite mindre saker att hålla reda på kan vara bra.

De två första åken bestod av konstant magplask och rumplandningar. Ankarliften klarade jag lyckligtvis utan några problem. Tanken slog mig vad tusan håller jag på med. Det var inte förrän det femte åket fyra timmar in jag kände att jag äntligen började förstå det hela med att åka på kanterna av brädan och mag- och ryggplasken blev allt färre. Mot slutet av dagen var jag nästan snabb nog att hinna med mina vänner, stolt och helt slutkörd när liftarna väl stängde. Även om dagen till det mesta bestod av mig liggandes i snön skrikandes inombords av smärta och lesshet så hade jag så otroligt kul. Roligare än vad jag någonsin haft förut. Sen dess har jag bara velat utveckla mina färdigheter, bli bättre, säkrare och bekvämare.

Nu var jag 10 år och de sägs något om att barn har lättare för sig att lära sig nya saker men det är aldrig försent att börja. Här nedanför har jag länkat en video där professionella surfare testar på snowboarding för första gången och de gör det så bra. Visst har sporterna likheter. Båda använder sig av en bräda, båda åker tekniskt sätt på ”vatten” och det krävs bra balans men hur lätt är det egentligen? Jag tycker den här videon beskriver väl hur det kan kännas när man åker för första gången och kommer med bra tips på hur man kan lära sig grunderna. Nu är video på engelska men ta en titt speciellt om du är nybörjare eller nyfiken på att testa snowboard i vinter.

Till dig som är sugen på att testa snowboard säger jag GÖR DET! TESTA! Ge det en dag, EN HEL DAG. Var beredd att det kanske inte kommer vara det enklaste i början men ger du inte upp så har du det innan dagen är slut.

Välkommen till snowboardgänget! : D

Ta hand om dig & kör hårt!


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *