Sportlovsveckan är här. Vart kan man shredda?

Publicerat av Sara Kingdom den

Äntligen har vårsolen dykt upp, det har varit plus grader och superhärligt. Nästa vecka börjar sportlovet för oss västerbottningar. Yippi!! Och såklart finns det inget bättre sätt att spendera den på än att vara ute i backen med vännerna. Tyvärr under dessa tider med tredje vågen i full rörelse avrådes det från att åka till fjällen och trängas. Så vart kan man då shredda?

Ingen fara. Vi Umebor är otroligt lyckligt lottade. För i Umeå trakterna finns nämligen en handfull av backar som ligger inom en timmes bilfärd. Vilket betyder att du kan ta med massäck, åka dit över dagen och sova hemma. Slippa onödig trängseln och kan hålla avstånd. Vi kan börja med de absolut närmsta backarna:

Bräntberget, Mariehem

Umeå egna skidbacke i stan. På min tid mest känd för att vara pulkabacke då bara en livsfarlig replift fanns för skidåkning. Nu är Bräntberget utrustat med två knappliftar, finns två nedfarter, hopp, boxar och rör. Det har också härliga grillplatser med tillgänglig ved för lunchhäng och självklart finns pulkabacken kvar.

Broparken, väst på stan

Gillar du att tricksa? Då kanske du har sett att det har byggt en liten snow-park mitt i stan i Broparken. Perfekt för glassigt häng i solen med vänner och nöta dom där tricksen.

Middagsberget, Vännäs

Denna backe ligger bara dryga halvtimmen från Umeå. Den må inte vara så brant men det finns mycket. Med tre olika backar passar den nybörjare men även mer avancerad åkning då det finns många skogspartier och park med en bra blandning av rails, boxar och hopp.

Buberget, Vindeln

Buberget är en familjebacke under timmen bort. Sista jag var här var på friluftsdag med skolan men jag har hört att de har en brant offpistbacke och massa kul brant skog bredvid. Sen har dom också en bit flackare skog med lite trä-rails för snowboard.

Bygdsiljumbacken, Bygdsiljum

En och tio norr om stan hittar vi denna lite större skidort med backar i alla färger och jag har även hört att de ska göra i ordning parken. Bygdsiljum har rolig skogsåkning och många nedfarter att du lätt kan roa dig hela dagen. Bygdsiljum har öppen alla dagar i veckan även utanför loven och deras resturang är öppen för lunch.

Angnäsbacken, Agnäs

Roligt för hela familjen och backar i alla färger. Liljaskolans snowboardprogram brukar shapa parken om det är något för dig. Angnäsbacken ligger söder om Umeå dryga timmen bort och är liknande storlek till Bygdsiljum.

Nu får du se till att du får ett underbart sportlov med rolig åkning, men se också till att du är försiktig och tar hand om dig och andra. Åker du och shreddar får du gärna tagga @x3mgirls i dina klipp.

TA HAND OM DIG & KÖR HÅRT!

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *