Skateboarding nu en gren i de Olympiska Spelen 2020

Publicerat av Sara Kingdom den

Det finns värdigt olika åsikter om att skateboarding blivit en gren i de Olympiska spelen. Vissa tycker det är grymt att skateboarding lyfts fram som en sport och får den cred den förtjänar medan andra tycker att skejten ska hållas utanför och inte bli commercialised. Vissa tycker att det borde inte tävlas alls, det går inte att mätas mot varandra på det sättet, det är en livsstil. Jag förstår vart de olika åsikterna kommer ifrån men min åsikt är att jag tycker det är superroligt att skateboarding får synas på detta sätt och tas som en riktig sport. Vare sig du är för eller emot att skateboarding nu är en OS gren så tänkte jag inte försöka omvandla din åsikt. Däremot tänkte jag berätta lite om Skateboard i Tokyo 2020.

Regler:

Det fanns två grenar att tävla i, Street eller Park. Streeten bestod av 20 skejtare som fick kvala om 8 final platser. Varje skejtare fick 2×45 sek att åka runt och sätta så många tricks som möjligt. Desto svårare tricks, desto mer poäng. Missar de ett trickförsök får de avdrag så ett felfritt åk eftersträvas. Detta följs upp med 5 försök på att sätta sina bästa tricks. Därefter räknas ett snitt ut på deras fem av sju högsta poäng. Högst poäng tar hem segern. Max poäng 10.00.
I park grenen får varje åkare 3×45 sek att göra så många svåra tricks de kan. Gör det en miss och faller av brädan bryts deras åk och de får inte fortsätta som de får göra i streeten.

Sky Brown, UK:

Bild från Olympics.com

Denna tjej på ny fyllda 13 år knep pallplats i park-momentet. Som den yngsta deltagaren att någonsin ställa upp från Great Brittan tog hon hem broms genom att sätta sitt tredje och sista åk i rampen efter att ha fallit av de två tidigare. Hon är en stor inspiration till alla tjejer där ute. Hennes Instagram är fylld av pepp och extremsport och hon har även startat sitt egna märke tillsammans med Brasilianska åkaren Leticia Bufoni.

Medaljörbrudarna:

De som dominerade i båda grenarna var de unga och Japanerna. I parkmomentet knep Sakura Yosozumi, 19, Japan guldet. Silver fick Kokona Hiraki, 12, Japan och Sky Brown blev bromsmedaljör, GB.

Bild från SI.com

I streeten vann Momiji Nishaya, 13, Japan, Rayssa Leal, 13 från Brazil tog silver och Funa Nakayam, 16 från Japan knep tredjeplatsen.

Bild från Bangordailynews.com

Vad tycker du om årets skatebrudar i årets Olympiska spel i Tokyo?

Ta hand om dig & kör hårt!

Kategorier: Extremsport

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *