Rädda Giraffen skatepark

Publicerat av Sara Kingdom den

Skellefteå skatepark Giraffen behöver räddas!

Det har inte alltid funnits stora skateparker som kommunen byggt mitt inne i städerna. Skellefteås skatepark som du kan hitta genom att söka ”skatepark” på Google Maps invigdes 2011 men det har ju funnits skejtar långt före dess.

Giraffen” är en asfaltsyta som sedan mitten på 90-talet ockuperats av skateboardåkare. På denna plats har generationer lagt ner både tid och pengar på att bygga ett stort antal objekt i cement (av skateboardåkare – för skateboardåkare) helt enligt egna preferenser.

Giraffen Skateboardpark

Denna plats är känd över hela Sverige inom skateboardscenen och för människor samman oavsett bakgrund och kön. Nu vill de bygga industrihus istället på denna plats. Vi skejtare frågar snällt om de kan flytta bygget 50m längre bort så att skateparkan kan få leva kvar.

Hjälp oss att Rädda Giraffen skatepark genom att skriva på namninsamlingen och dela den med alla du känner!

Konst skapad av A.Aveling
Varje år anordnas en festival där då Skejtare från norr samlas och skejtar hårt en helg tillsammans med tävlingar och gött häng.

Ta hand om dig & kör hårt!

Kategorier: ExtremsportJämlikhet

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *