Barnklättertävling på KFUM i Umeå

Publicerat av Sara Kingdom den

Som avslutning på påsklovs veckan gick KFUMs klättertävling Blåkulla Boulder av stapeln. Två dagar späckade med en massa nybyggda problem, taggade klättrare, fika och fina priser. Arrangerat av ungdomsstyrelsen på KFUM Klättring Umeå för unga.

På lördagen den 23/4, fick barn i åldrarna 7-11 tävla. Efter incheckning och snabb genomgång av reglerna fick klättrarna två timmar på sig att klara av så många problem som möjligt i olika svårighetsgrader. Klarade dom problemet på första försöket fick dom mer poäng än om dom hade klara det på andra, tredje eller något försök efter det. Desto svårare problem ju högre poäng gav det. Sen räknades varje klättrares åtta högst avklarade boulderproblem ihop och en etta, två och tre utsågs. Denna gång ingen könsindelning utan alla mot alla.

Stämingen var jättego. I denna grupp fick de även hjälpas åt att klara av problemen. När de två timmarna var slut var även många helt färdiga efter den intensiva klättringen med lite vila. Viljan att fortsätta försöka och inte ge upp även om blåsorna på händerna brändes var något som smittades av på varandra i gruppen. Superduktiga var de allihopa och för många var det deras första bouldertävling någonsin.

Finalisterna:
Tvåan, Ettan & Trean

På söndagen tävlade barn i åldrarna 12-16. Då jag tror att det blev final för de fyra topp klättrarna och där efter utsågs vinnarna.

Jättebra uppstyrt av ungdomstyrelsen och uppskattat av alla deltagare och familjer som var med och tittade och hejjade. Hoppas på en till tävling i höst på höstlovet.

Ta hand om er & kör hårt!


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *