Go Skateboard Day!

Publicerat av Sara Kingdom den

Idag är det tisdag den 21 juni 2022 och är det ”Go Skateboard Day” (också kallad internationella skateboard dagen).

Go Skateboarding Day skapades 2004 av International Association of Skateboard Companies (IASC) för att hjälpa till att göra skateboardåkning mer tillgänglig genom evenemang som hölls i större städer runt om i världen. Dagen spreds sig snabbt och redan under 2006 ägde mer än 350 evenemang rum i 32 länder.

Go Skateboard Day i Umeå

I Umeå anordnade medlemmar från Umeå Skate & BMX Förening tillsammans med Hamnmagasinet en best trick tävling i Sparken. Här samlades Umeås skejtare för en trevlig dag tillsammans. Det bjöds på fika och live-musik.

Vi fick se fantastiska tricks i best trick tävlingen men det var en tjej som stod ut lite extra. Vilja Lundmark, 14. Hon tog hem segern i dam-klassen med hennes textbok snygga kick-flip över gapet. Välförtjänt 👏

X3M Girls Instagram
Hon delade prispallen med hennes bror Herman, vinnare bland juniorerna med en heel-flip ner för betong trapp och Leo, tog hem segern bland seniorerna med en inverted heel flip.

Go Skateboard Day är en dag för att ha roligt på brädan med vänner. Jag hoppas du tog dig ut, vi ses igen nästa år, samma dag!

Ta hand om dig & kör hårt!

Källor: 
Redbull.com
Wikipedia.org

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *